fbpx
IDNOR logotyp

Vanliga frågor

Nej, vi söker endast efter offentliga handlingar ifall de har varit med i läckor eller liknande och notifierar dig ifall någon annan sprider dem. Vi övervakar inte dig personligen på något sätt utan hjälper dig bara i situationer där du hamnar i knipa kopplat till bedrägeri och idkapning.

Många företag köper in våra tjänster för att erbjuda sina kunder idskydd, det kan vara allt ifrån Elbolag till Mobiloperatörer som gett dig ett gratiskonto eller gratis testperiod.

Första året kostar IDNOR 99kr i månaden, därefter 149kr i månaden för privatpersoner.

Id-kapning (även känt som identitetsstöld) är en typ av bedrägeri där någon använder en annan persons personliga information utan deras tillstånd för att få åtkomst till deras känsliga data, pengar eller andra resurser.

Vanliga sätt som id-kapare använder sig av inkluderar att stjäla post eller skräppost, att använda en annan persons kreditkortsuppgifter eller personnummer för att öppna nya kreditkonto, att få tillgång till onlinekonton med stulna lösenord eller genom bedrägliga metoder som phishing.

Det kan ta lång tid och kräva stora mängder tid och pengar för att återhämta sig från id-kapning, inklusive att återta kontrollen över drabbade bankkonton, kreditkort och andra känsliga uppgifter, liksom att reparera kreditbetyg som kan ha skadats på grund av bedrägeriet. Det är därför viktigt att skydda sina personliga uppgifter och vara vaksam på tecken på bedrägeri.